Docos H3-NS R'dam 1 strijd kampioenschap blijft spannend

29-03-2017

Afgelopen maandag, 27 maart, was het tijd om de verzette wedstrijd
12115 Docos Heren 3 - NS Rotterdam 1 te spelen.

Doordat Jonathan van Zijverden zich voor moest bereiden op zijn examens werd op het laatst besloten om hem alleen de dubbel te laten spelen (samen met Francesco) en de overige wedstrijden over te laten aan Francesco Ratti, invaller Shubham Vyas en Peter Milikan.

Voorafgaand aan deze wedstrijd was het al duidelijk dat deze twee teams zouden strijden om het kampioenschap in deze poule, waarbij het voordeel --- een voorsprong van 3 punten op
NS Rotterdam 1 --- in het voordeel was van Docos H3. De nummer 3 in deze poule,
Alexandria '66 7 staat met 1 wedstrijd meer gespeeld met 40 punten op een achterstand van 7 punten op NS Rotterdam 1 en maar liefst 10 punten op Docos H3!

Onder het toeziend oog van het aanwezige publiek werd uiteindelijk aan de wedstrijd begonnen door Francesco tegen Rien Mak. Dat dit een spannende wedstrijd zou worden was op voorhand al bekend... Francesco heeft de hoogste rating (1.464) aan Docos-zijde en Rien idem dito aan NS Rotterdam-zijde (1.442). Kortom, beide heren waren aan elkaar gewaagd.

In een mooie attractieve wedstrijd moest Francesco uiteindelijk dan toch Rien de hand schudden en feliciteren met de overwinning, maar vanzelfsprekend wel pas na 5 hard bevochten games waarbij Francesco wèl nog 2-0 voor kwam te staan, maar Rien op een gegeven moment toch niet meer te stoppen bleek (11-08, 11-6, 6-11, 6-11, 6-11).

De tweede wedstrijd van de avond werd gespeeld door Shubham Vyas
(invaller vanuit Docos 9) en dit was tegen Glenn Boedhram. Of het nou het niveau-verschil was of de zenuwen van invallen in een hogere klasse weet ik niet, maar Glenn won deze partij behoorlijk overtuigend (8-11, 8-11, 4-11).

0-2 achter in de thuiswedstrijd en een 'valse start' door Docos.

Peter Milikan mocht in de 3e partij van de avond aantreden tegen Peter van Alten. Hier mocht dus luidkeels worden aangemoedigd, zolang je maar voor 'Peter' was :-) Ook nu weer voltrok zich een heuse 'thriller'... De eerste 4 games werden om-en-om verdeeld gewonnen
(11-9, 5-11, 11-8, 8-11). Het verzet bij Peter Milikan leek in de 5e game gebroken. Wat makkelijke foutjes (slordig natuurlijk) in zijn spel resulteerden in een 3-9 achterstand (oeps!). MAARRRRRR... Opgeven? Nooit! Op één of andere manier had Peter zijn reserves aangesproken en met een enorm doorzettingsvermogen wist hij de time-out wat verderop in de partij (op 6-9 achter) goed te benutten en door te knallen naar een mooie 13-11 winst!!!

Nog steeds achter (nu met 1-2), maar tòch weer een puntje terug weten te pakken!

Voor de dubbel hadden wij Jonathan achtergehouden als 'troef' en dat bleek prima te werken. We kregen deze dubbel zeker niet cadeau, maar deze werd wèl gewonnen door Francesco samen met Jonathan (11-6, 7-11, 11-7, 11-9).

Weer op gelijke hoogte gekomen met een 2-2 tussenstand.

De volgende 4 partijen werden eveneens gelijk verdeeld. Rien Mak won van Shubham Vyas, Francesco Ratti won van Peter van Alten, Peter Milikan won van Glenn Boedhram en Peter van Alten won van Shubham Vyas. Hierdoor was de tussenstand 4-4 geworden.

Beide teams willen uiteraard kampioen worden. Het voordeel lag aan de kant van Docos in deze strijd aan het begin van avond en nu nog steeds, maar wat is deze strijd ongekend spannend.

In de 9e wedstrijd van de avond mocht Peter aantreden tegen Rien. Een enorme opgave wisten beide heren van tevoren en dat betaalde zich ook terug in één van de mooiste wedstrijden van dit seizoen. Net aan wist Peter de eerste game binnen te slepen (met 12-10), maar daarna was de tweede game toch met zeer duidelijke cijfers voor Rien (4-11). Rien trok deze lijn door (met 6-11), maar daarna kwam Peter terug (11-6), oftewel beide spelers bleken zeer aan elkaar gewaagd te zijn.

In de vijfde en dus beslissende game werd er door beiden met de nodige inzet keihard geknokt voor ieder punt. Op een gegeven moment tegen het einde van de game leek Peter het voordeel te pakken door rond de 8-8 een bal die te hoog kwam ongenadig hard af te smashen, alleen had niemand (oké, misschien Rien wel) er rekening mee gehouden dat die bal teruggespeeld kon worden en inderdaad... Rien kwam daarna op een 8-10 voorsprong.

Maar ja, zoals al eerder gezegd... Opgeven? Nooit! Met fantastische rally's over en weer wist Peter terug te komen tot 10-10 en daarna 11-11... 12-12, 13-13... Pffff... spanning ten top!

Na een uiterste krachtinspanning wist Rien de winst in deze partij toch uiteindelijk naar zich toe te trekken en nèt aan met 13-15 te winnen. Balen natuurlijk dat dit geen punt werd voor Docos, maar Rien... Chappeau!!!

Hmmm...
4-5 achterstand voor Docos (dit stond dus niet in de folder en zat niet in de planning).

De laatste wedstrijd van deze avond was die tussen Francesco en Glenn. Zou het 5-5 worden dan blijft de voorsprong van 3 punten behouden, maar wanneer het 4-6 zou worden dan was die voorsprong verdwenen als sneeuw voor de zon en gereduceerd tot slechts 1 armzalig puntje. Er stond dus best wel wat op het spel.

Na de eerste game kwam Francesco op een 1-0 voorsprong (11-8), maar Glenn kwam sterk terug door met gelijke cijfers de tweede game te pakken (8-11). De derde game werd de concentratie van Francesco een stuk beter en deze ging dus ook naar hem (11-7). Ondanks hevig verzet van Glenn kon hij niet voorkomen dat Francesco de 5-5 voor de avond veilig stelde (12-10) met uiteindelijk een 3-1 overwinning.

Zoals je ziet... met deze uitslag van 5-5 en allebei nog 2 wedstrijden te gaan (waarvan de laatste volgende week maandag 3 april UIT bij NS Rotterdam) blijft de strijd om het kampioenschap in de poule ongemeen spannend en de verwachting is dat deze pas beslist zal worden in de allerlaatste partij van deze laatste onderlinge ontmoeting.

Wie er nou kampioen gaat worden in deze poule? Geen idee, maar geloof me dat beide teams voor ieder punt keihard zullen knokken en aan het einde wanneer alle stofwolken van deze strijd opgetrokken zijn kan ik je vertellen wie er aan het langste eind getrokken heeft.

Wordt vervolgt...

 

Zie hier het Facebook-bericht op de Facebook-pagina van Docos Tafeltennis.


En met dank aan TTApp:

De gegevens voor deze wedstrijdAlle uitslagen van deze avond
Persoonlijke resultaten

 


Stand in deze poule:

De stand in deze poule na 8 wedstrijden

Bericht geplaatst door: Peter Milikan.

Naar berichtenoverzicht