Het kampioenschap in de 2e klasse, poule F is beslist...

04-04-2017

Het kampioenschap in de 2e klasse, poule F is beslist...
Beide kampioenskandidaten hebben als een waanzinnige zo hard gestreden en gaven elkaar geen haarbreed toe. Voorafgaand aan deze maandag 3 april 2017 was het voordeel aan de kant van Docos met maar liefst 2 punten voorsprong. Echter, dat het zwaar ging worden wisten we allemaal en inderdaad... het was voor alle betrokkenen een loodzware avond.

Aan de zijde van NS Rotterdam verschenen: Glenn Boedhram, Rien Mak & Peter van Alten achter de tafel, terwijl voor Docos Peter Milikan, Francesco Ratti & (terug van weg geweest na zijn blessure) Casper Smit.

Glenn begon tegen Peter en zoals verwacht ging deze pot met een duidelijke 0-3 naar Peter: 8-11, 9-11, 3-11.
Tussenstand: 0-1

De volgende partij was die van Rien tegen Francesco. Een thriller was in de maak... Francesco haalde de eerste game nèt aan binnen met 9-11, maar Rien wist de tweede game nèt aan binnen te halen met 13-11. De volgende 2 games werden 11-7 en 8-11. Beide heren waren dus duidelijk aan elkaar gewaagd. Helaas voor Docos wist Rien duidelijk een tandje bij te schakelen en alles lukte dan ook bij hem. Een duidelijke 11-4 in de vijfde game was het gevolg.
Tussenstand: 1-1

Sinds de allereerste wedstrijd van het seizoen had Casper niet meer (competitie) gespeeld en vanavond kon hij dan eindelijk weer. In die eerste partij van hem was het weliswaar 3-0, maar Casper heeft zijn huid duur weten te verkopen... 15-13, 14-12, 12-10 Erg jammer natuurlijk, naar tòch goed gespeeld. Zeker als je bedenkt dat dit zonder enig wedstrijdritme was.
Tussenstand: 2-1

In de dubbel werd Jonathan duidelijk gemist. Francesco en Peter konden duidelijk geen vuist maken tegen Rien en Peter (van Alten). Lijdzaam moesten zij toezien hoe zij iedere game telkens een puntje minder eisten te bemachtigen. 11-9, 11-8, 11-7.
Tussenstand: 3-1

Afijn, iemand iets gezegd over een 'worsed case scenario"? Dat was dit wel (althans, voor Docos).

Daarna maakten Rien en Peter Milikan er een zinderende partij van na de dubbel. De vorige keer trok Rien (met 13-15 in de vijfde game) aan het langste eind, maar deze keer wist Peter de winst binnen te slepen en zo de onderlinge confrontatie(s) op 1-1 te zetten. Makkelijk? Nee hoor, alles behalve!

Er moest ook vandaag --- net als vorige keer --- een beslissende vijfde game aan te pas komen.

Peter was ontketend!

6-11, 11-5, 11-5, 10-12... en..... 4-11!

De achterstand van Docos was weer terug gebracht van 3-1 naar 3-2... Pfffff....... Spanning ten top!
Tussenstand: 3-2

Volgens mij is de spanning in deze onderlinge ontmoeting waar we allemaal wisten wat ons te doen stond geen moment minder geweest dan zéér hoog... voor alle spelers!

Helemaal toen een goed spelende Casper zijn partij mocht spelen tegen Glenn. Glenn pakte gedecideerd de eerste game met 11-8, maar toen... kwam Casper op gang; let op: 5-11, 8-11 en... nog een keer 8-11 en daarmee pakte Casper een mooi en onverwacht punt en de spanning werd alleen nog maar erger daardoor, maar we stonden nu wel weer op 3-3!
Tussenstand: 3-3

De zevende partij was er eentje die ging tussen Peter van Alten en Francesco. 2 hele duidelijke eerste games waren zo gespeeld... 5-11, 6-11. Makkie? Nope, Peter wist de volgende game te pakken met 11-9, maar kon uiteindelijk toch niet voorkomen dat Francesco en met de winst vandoor ging door de laatste game te pakken met 5-11.
Tussenstand: 3-4

In de 8e partij van de avond streden Rien en Casper om de winst. Casper deed het erg goed, maar helaas voor Docos... Rien deed het beter. De eerste game ging weliswaar nèt aan met 13-11 naar Rien, maar ja... Rien kreeg vleugels en haalde ook de volgende 2 games binnen met 11-7 en 11-8.
Tussenstand: 4-4

Dit stond niet in de folder, maar het was nu wèl werkelijkheid.

Als Peter of Francesco een puntje binnen wisten te halen was het kampioenschap in het voordeel van Docos beslecht.

Het was in de 9e partij de beurt aan Peter tegen Peter... dit is een strijd die Peter won. Een beetje jammer natuurlijk dat de winnende Peter die is van NS Rotterdam, Peter van Alten. Peter Milikan heeft voor Docos werkelijk alles --- inclusief het laatste restje energie wat hij nog had --- gegeven en ook nu weer keihard geknokt, maar het mocht niet baten... de energie was ècht helemaal op.
9-11, 11-9, 11-5 en 11-6
Tussenstand: 5-4

Vorige week voorspelde Peter Milikan al dat dit kampioenschap in het allerlaatste potje beslist zou en worden en zo geschiedde het dan ook. Glenn moest tegen Francesco.

De opgave was op zich simpel... de winnaar wordt kampioen!

Hijgend, puffend, knokkend èn ontzettend goed spelend stond Glenn werkelijk fabeltastisch te spelen!!!

Coaching van Glenn Boedhram 

De meest geweldige spinballen, smashes en supersnelle rally's waren een waardige afsluiting van deze zeer spannende strijd om het kampioenschap. Francesco speelde zeker goed, maar kon helaas niet voorkomen dat Glenn met de winst aan de haal ging en zo ook met het kampioenschap!
11-7, 7-11, 11-7, 11-4

Eindstand: 6-4 voor NS Rotterdam 1!!!

Wed 10 20.00 12130 NS Rotterdam 1 - Docos H3 (6-4)

Beide teams hebben aan het einde van de competitie 10 wedstrijden gespeeld en 64 punten weten te vergaren, met door in de eerste ontmoeting 5-5 te spelen en vanavond een 6-4 overwinning neer te zetten voor NS Rotterdam 1 winnen zij het kampioenschap op onderling resultaat.

Rien, Peter en Glenn... van harte gefeliciteerd met het zeer hard bevochten kampioenschap!!

En wij? Balen? Reken maar!

Maar je kent ons inmiddels toch wel een beetje... toch?
We kunnen het strijdtoneel met opgeheven hoofd verlaten!

Na afloop moest er trouwens flink doorgegeten worden om deze 'kleine' bittergarnituur weg te werken.

Ik moet eerlijk zeggen dat beide teams enorm aan elkaar gewaagd zijn, want vanavond was er niemand die de perfecte score van 3 winstpartijen wist te bereiken en we hadden allemaal ook in ieder geval wel wàt gewonnen.

NS Rotterdam 1:
Glenn: 1 gewonnen (en wat voor 1!!!)
Rien: 2 gewonnen
Peter v A: 2 gewonnen

Rien/Peter: dubbel gewonnen

Docos H3:
Peter M: 2 gewonnen
Francesco: 1 gewonnen
Casper: 1 gewonnen

Francesco/Peter: dubbel... verloren

Einduitslag 6-4 voor NS Rotterdam 1 (en daarmee op onderling resultaat kampioen).

PS. Iedereen op het thuisfront aan de andere kant van de TTApp: Bedankt voor alle steun en het medeleven!!!

https://ttapp.nl/poule/1012819/s


Het bitter(e)garnituur na afloop

 

 

Bericht geplaatst door: Peter Milikan.

Naar berichtenoverzicht