Reflex (Lisse) 1 - Docos Duo 1

14-02-2017

Gisteravond mochten Mischa De Zwart en mijn persoontje Peter Milikan aantreden voor een wedstrijd in de duo 1e klasse tegen/bij Reflex Lisse. In het verleden heb ik zelf diverse keren tegen Reflex gespeeld, maar toen we daar aankwamen had ik ècht zo'n gevoel van "de ja vu"... We waren aangekomen waar we moesten zijn, maar... de zaal was verdwenen (dit was mij al eerder overkomen bij Dhc)!

Je kunt onze verbazing natuurlijk wel voorstellen, maar uiteindelijk bleek dat we in het (aan dezelfde parkeerplaats gelegen) gebouw moesten zijn. De nieuwe zaal van Reflex is een hele mooie, goed verlichte zaal (alleen een beetje trager dan wij hadden gewild).

Vincent van Leeuwen stond nog met de jeugd mee te trainen toen wij daar aankwamen (zou verboden moeten worden voor onze tegenstanders al dat trainen; alsof we het al niet moeilijk genoeg hebben om van ze te winnen). Maar ach, we moesten het er toch maar mee doen.

Vol goede moed begon ik (Peter) aan mijn eerste wedstrijd tegen Vincent en pakte gelijk de eerste game met maar liefst een duidelijke 6-11. Daarna was het een beetje voorbij voor mij... Vincent begon telkens beter te spelen en minder fouten te maken en hij toverde een aantal fabuleuze backhands tevoorschijn, mij kansloos achter latend... 11-6, 11-4 en 11-8 waren het gevolg.

Koen Wolters - Mischa de Zwart  11-4, 3-11, 8-11, 11-7, 11-4De wedstrijd van Mischa tegen Koen kende een grillig verloop. Twee zéér duidelijke eerste games (11-4 en 3-11). Daarna werd alles een stuk spannender. 8-11 en 11-7 en een thriller was in de maak. Helaas voor Mischa werd dit niet het geval. Met een duidelijke 11-4 zorgde Koen vervolgens voor het 2e punt aan
Reflex-zijde.

Dan de dubbel maar... Goed uit de startblokken komend pakte Mischa en ik de eerste game met 4-11, maar moesten vervolgens de tweede game laten aan Vincent en Koen met 11-6. Beide games dus met duidelijke cijfers. Koen en Vincent trokken deze lijn keurig door met 11-7, maar wij waren nog niet bereid om dit 'zomaar' even op te geven. Keihard hebben we ons terug geknokt en met 12-14 wisten we een vijfde game af te dwingen. Tot halverwege ging het gelijk op, maar na het wisselen van speelhelft in de beslissende game was het wel héél erg snel voorbij... 11-5 en inmiddels 3-0 alweer voor Reflex.

Oké, dit stond niet in de folder... dan Mischa maar winnen van Vincent... toch? Helaas, Vincent had daar hele andere gedachten over en veegde Mischa volledig kansloos van tafel met 11-7, 11-6 & 11-2.

Echt hevig teleurgesteldIn theorie kon Peter nog de schande voorkomen door te winnen van Koen. Ondanks het gevoel van kans te hebben glipte iedere keer aan het eind van de game de winst uit handen en stond er een zeer duidelijke 11-5, 11-5 en 11-6 voor Koen op het scorebord.

Het moge duidelijk zijn; vorige week in de reguliere competitie nog gewonnen met 0-10 in de 2e klas en nu met 5-0 een pak op ons broek gehad in de duo 1e klas. Kortom, behaalde resultaten in het verleden bieden inderdaad géén garantie voor de toekomst zo is wel gebleken.

Zowel Mischa als Peter zijn allebei natuurlijk hevig teleurgesteld, maar weet wel... de volgende wedstrijd kan het eigenlijk alleen maar beter worden.
 
 

Bericht geplaatst door: Peter Milikan.

Naar berichtenoverzicht